About Edith Piaf Tribute

Ei bine, ar fi destul de multe de spus despre acest proiect, insa, trebuie sa fiu cat mai succint. Ideea a venit... ca orice idee, iar punerea in practica a fost la cateva clickuri distanta! Blogul acesta nu se vrea a fi un simplu blog de ganduri si idei, ci mai degraba un loc unde oamenii o pot regasi pe Edith Piaf... atat audio cat si video! Enjoy!

Pe ce data credeti ca ar trebui sa se tina Edith Piaf's Tribute Day in Romania?

Povestea despre viata lui Edith Piaf

Scurta viata a lui Edith Piaf:

Legenda spune ca Edith Piaf s-a nascut pe strazile Parisului intr-o friguroasa noapte de iarna ca fiica a unei fete de 17 ani, care era cantareata intr-o cafenea, si a unui baiat care era acrobat. Mama ei a abandonat-o la scurt timp dupa nasterea sa, si a fost trimisa sa locuiasca impreuna cu bunica ei, care conducea un bordel. A fost oarba de la varsta de 3 ani pana la 7 ani, si se spune ca si-a revenit miraculous cand prostituatele s-au rugat pentru ea in timpul unui pelerinaj.


Adolescenta lui Edith Piaf :

In 1929, Edith a parasit bordelul si i s-a alaturat tatalui ei ca performera de strada. La varsta de 16 ani, ea s-a inradostit de un tanar numit Louis Dupont si a nascut copilul lui.

Din pacate, fiica lor, Marcelle, a murit inainte de a implini 2 ani de meningita.

Edith Piaf este descoperita : 

Louis Leplee, detinatorul unui club de noapte popular in Paris, a descoperit-o pe Edith in 1935 si a invitat-o sac anta in clubul lui. Leplee i-a dat si o porecla, “ La Mome Piaf “ ( Mica Privighetoare ), facand referire la inaltimea ei. Imediat a doptat porecla ca nume de scena. Anii de turnee i-au adus lui Edith un benefit financiar moderat, dar o mare popularitate.

Edith Piaf in timpul celui de al-2-lea Razboi Mondial :

De-a lungul ocupatiei germane a orasului Paris din al-2-lea Razboi Mondial, Piaf, istet, a castigat inimile cel mai inalti ca rang nazisti, motiv pentru care a fost lasata sa viziteze prizonieri francezi, multi care, cu ajutorul ei, au evadat.

Succes mondial si mai multa tragedie: 

Dupa ce razboiul s-a incheiat, Edith Piaf a inceput un turneu prin toata lumea, castigant faima internationala si popularitate. In 1951, Edith a fost implicate intr-un accident de masina, mtoiv pentru care a ramas dependent ape viata de morfina din cauza ranilor suferite.

Tumultoasa viata amoroasa a lui Edith Piaf : 

Iubirea adevarata a lui Edith Piaf a fost boxerul Marcel Cerdan, desi nu au fost casatoriti niciodata. Cerdan a murit in 1949. Imediat dupa aceea, Edith s-a casatorit cu cantaretul Jacques Pills in 1952. Ei au divortat in 1956. In 1962, Piaf s-a recasatorit cu actaretul si actorul Theo Sarapo, care a fost timp de 20 de ani secundul ei. Ai ramas casatoriti pana cand Edith a murit. Pe tit parcursul vietii, ea a avut multi ali iubiti. 

Moartea lui Edith Piaf :

Piaf a murit de cancer in 1963, langa Cannes. Data este disputata; se spune ca de fapt ea a murit pe 10 octombrie, dar data officiala este 11 octombrie. Sotul ei, Theo Sarapo, o insotea atunci cand nefericitul eveniment s-a petrecut. Edith este inmormantata in Cimitirul Pere Lachaise in Paris.

Cantecele lui Edith Piaf :

Edith Piaf este considerate cea mai mare cantareata de origine franceza a tuturor timpurilor. Cele mai cunoscute cantece ale ei sunt  “ La Vie en Rose “,"Hymne à L'Amour," "Les Trois Cloches" and "Non, Je Ne Regrette Rien."

CDuri cu Edith Piaf : 

The Voice of The Sparrow ( Vocea Privighetorii ) – O colectie impresionanta care contine marile hituri ale lui Edith Piaf. 

L'Accordéoniste ( Acordionistul  ) – O minunata colectie a mai putin cunoscutolor melodii a lui Edith Piaf. 

A-30-a Aniversare – Editie de colectie – Pentru impatimitii ascultatori ai ei, discografia ei completa ( 10 cduri ).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu